Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Απόστολος Μανιατέας συμμετείχε στο 1ο συνέδριο οφθαλμικής επιφανείας και ξηροφθαλμίας. Παρουσίασε καινοτόμες διαγνωστικές εξετάσεις και νέες θεραπείες.

1ο Συνέδριο Οφθαλμικής επιφάνειας και Ξηροφθαλμίας

Στις 29-30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη το 1ο συνέδριο οφθαλμικής επιφάνειας και ξηροφθαλμίας. Η ξηροφθαλμία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής. Στο συνέδριο συζητήθηκαν νέες θεραπευτικές τεχνικές και νέες απεικονιστικές μέθοδοι για την αξιολόγηση και την ανάλυση της λειτουργίας της δακρυΐκής στιβάδας. Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Απόστολος Μανιατέας συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής με θέμα “Προεγχειρητική και μετεγχειρητική αντιμετώπιση ασθενών στις επεμβάσεις προσθίου ημιμορίου”. Επίσης συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα “Νέα τεχνολογία στη διάγνωση και θεραπεία της ξηροφθαλμίας”.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΝΙΑΤΕΑ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις παρακάτω.

Στο Πρότυπο Οφθαλμολογικό Διαγνωστικό Κέντρο EyeDiagnosis λειτουργεί εξειδικευμένο τμήμα για την ξηροφθαλμία, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Γνωρίζετε ότι…#1

Το άνοιγμα μιας φιάλης σαμπάνιας ή αφρώδους οίνου χρειάζεται πολύ προσοχή καθώς ο φελλός φεύγει από τη φιάλη με ταχύτητα που πλησιάζει τα 60χλμ/ώρα!

Περισσότερα »

“Γέφυρα ασφαλείας” στα ιατρεία

Ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας των ιατρείων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος “γέφυρα ασφαλείας”. Η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Περισσότερα »