ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ

Τα μάτια είναι πάντα το πρώτο σημείο στο οποίο κοιτάμε τους άλλους. Αποτελούν τον καθρέπτη της ψυχής, το σημαντικότερο σημείο έκφρασης και επικοινωνίας. Αποκαλύπτουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις μας αλλά πολλές φορές και την ηλικία μας. Στόχος της αισθητικής οφθαλμολογίας είναι να παρέχει όλες τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές που διαθέτουμε κατά της γήρανσης. Βλέφαρα ή φρύδια που έχουν χαλαρώσει, μπορούν να κάνουν ένα πρόσωπο να φαίνεται συνέχεια λυπημένο ή κουρασμένο, ενώ ένας τραυματισμός της περιοχής, εκτός από μη φυσιολογική εμφάνιση, μπορεί να προκαλέσει και βλάβη στη λειτουργία του ματιού.Επιπλέον, η μη σωστή λειτουργία των οφθαλμών, η ανεπάρκεια των δακρύων και η ξηροφθαλμία συμβάλλουν στην αυξημένη ρυτίδωση του δέρματος και επισπεύδουν τη γήρανση.
Σε συνεργασία με το δερματολογικό κέντρο "ΔΕΡΜΑ – ΣΩΜΑ" και με μια πλήρη ομάδα που περιλαμβάνει οφθαλμιάτρους, δερματολόγους, δερματοχειρουργούς και αισθητικούς σας προσφέρουμε πρακτικές συμβουλές και μεγάλη ποικιλία από θεραπείες για να έχετε υγιή και νεανική εμφάνιση.

Βλεφαροπλαστική
Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται στα άνω ή κάτω βλέφαρα και σκοπός τους είναι η αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομικής θέσης των βλεφάρων, της μείωσης της περίσσειας του δέρματος και του λίπους από την περιοχή γύρω από τα μάτια και της αφαίρεσης μορφωμάτων ώστε να επιτευχθεί μια πιο νεανική εμφάνιση. Οι πολύ μικρές τομές της επέμβασης ακολουθούν τις φυσιολογικές πτυχές του δέρματος των βλεφάρων και κλείνονται με πολύ μικρά ράμματα. Οι τομές είναι πρακτικά αόρατες και τα όποια σημάδια εξαλείφονται με την πάροδο του χρόνου.

Botox
Πρόκειται για μικρές ενέσεις μιας ουσίας, η οποία χαλαρώνει τους μύες. Χρησιμοποιείται τόσο για αισθητικούς λόγους (εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης από το μέτωπο και το πρόσωπο), αλλά και σε κάποιες παθολογικές καταστάσεις, όπως ο βλεφαρόσπασμος, η υπεριδρωσία, η παροδική διπλωπία κα. Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα μόνο λεπτά και τα αποτελέσματα διαρκούν 4-6 μήνες. Το φάρμακο αυτό δεν απορροφάται από τον οργανισμό και δεν έχει άλλες παρενέργειες.

Υαλουρονικό οξύ
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, που παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της αντοχής του. Χρησιμοποιείται σαν ενέσιμο εμφύτευμα για την μείωση και εξάλειψη των ρυτίδων γήρανσης και την αύξηση του όγκου.

Μεσοθεραπεία προσώπου
Ενέσιμη θεραπεία προσώπου για αντιγήρανση, λεύκανση, σύσφιξη, ανάπλαση άλλα και πρόληψη ρυτίδων. Η εφαρμογή της γίνετε στον ενδιάμεσο ιστό ανάμεσα στην επιδερμίδα και το υποδόριο. Εφαρμόζεται με το χέρι από εξειδικευμένο γιατρό ή με το mesogun, η εφαρμογή είναι γρήγορη κι ανώδυνη. Tο υλικό εχεί σαν βάση υαλουρονικό οξύ άλλα και αμινοξέα, βιταμίνες, συνένζυμα κτλ. με βάσει τις προσωπικές αναγκες, θα το επιλέξει ο γιατρός. Πραγματοποιείται όλο το χρόνο, κι απαιτούνται απο 4-6 συνεχόμενες συνεδρίες ανα εβδομάδα. Συντήρηση μπορεί να γίνει κάθε 3-6 μήνες, προαιρετικά. Οι μικροενέσεις στο χόριο, εξασφαλίζουν βαθειά ενυδάτωση στο δέρμα, και βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητας του και την σε βάθος ενυδάτωσή του.

Χημικό Peeling
Γίνεται με επάλειψη ενός ειδικού διαλύματος, που προκαλεί απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Η εφαρμογή είναι απλή και ο ασθενής αισθάνεται ένα ήπιο κάψιμο για λίγα λεπτά. Αυτό δημιουργεί υπεραιμία στην περιοχή, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, ανανεώνονται τα κύτταρα, το δέρμα αναζωογονείται και οι ρυτίδες μειώνονται με αποτέλεσμα πιο φρέσκια και νεανική εμφάνιση.
Το Χημικό Peeling χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία των μικρών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα και μπορεί να γίνει τμηματικά μόνο στα βλέφαρα ή σε όλο το πρόσωπο.

Microdermabration
Το Microdermabration ή αλλιώς Μικρο-Δερμοαπόξεση ή Θεραπεία Μικροκρυστάλλων είναι μια θεραπεία μηχανικής απόξεσης(peeling) της επιδερμίδας. Συνίσταται στην εκτόξευση μικροκρυστάλλων Αλουμινίου στο δέρμα μέσω ενός μικρού σε διάμετρο ακροφύσιου και απολεπίζει βαθιά και επίμονα, ιδιαίτερα στα σημεία που το δέρμα το έχει περισσότερο ανάγκη. Έτσι μπορούμε να μειώσουμε εντυπωσιακά την τραχύτητα και ξηρότητα του δέρματος, τα σημάδια και τις δυσχρωμίες μετά από την ακμή, να βελτιώσουμε την ελαστικότητα ενός χαλαρού δέρματος και να απαλύνουμε αισθητά τις λεπτές ρυτίδες. Συνοδεύεται από εξατομικευμένη ενυδάτωση για το κάθε τύπο δέρματος και μπορεί να συνδυαστεί με Μεσοθεραπεία στο πρόσωπο ή στο σώμα για πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Διαρκεί από 40 έως 60 λεπτά και εκτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΙΑΤΕΑΣ  Demo  ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

ΒΑΡΗ
Οφθαλμολογικό Ιατρείο


Αναγυρούντος 47 & Γαυρίου 3
1ος όροφος - (έναντι Σκλαβενίτη)
Τηλ.: 210 8970540
Κινητό: 6947 300531
FAX: 210 8970554
ΤΚ 19400

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Συνεργαζόμενο Ιατρείο


Λ.Κηφισίας 49
5ος όροφος
(δίπλα από ξενοδοχείο President)
Για Ραντεβού: 6947 300531

ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Οφθαλμολογικό Διαγνωστικό Κέντρο "Eye Diagnosis"

Λ. Κηφισίας 326 & Π. Καλαμά
4ος όροφος
(Έναντι νοσοκομείου "Υγεία")
Για Ραντεβού: 210 6800 610