Απόστολος Π. Μανιατέας

Απόστολος Π. Μανιατέας

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών στο Ηράκλειο Κρήτης συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα της Οφθαλμολογικής Κλινικής και του ΒΕΜΜΟ, υπό την επίβλεψη των καθηγητών Κου Τσιλιμπάρη και Κου Παλλήκαρη.

Μετά την αποφοίτηση από την Ιατρική σχολή μετέβη στη Βοστώνη και στο νοσοκομείο Mass Eye & Ear, όπου εδράζεται η οφθαλμολογική κλινική του πανεπιστήμιου Harvard της Βοστώνης. Εκεί είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει (Clinical Observer) τις δραστηριότητες όλων των εξειδικευμένων τμημάτων της Οφθαλμολογίας και να συμμετέχει σε όλες τις Ακαδημαϊκές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Harvard.

Το 2001 έκανε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σπάρτης, έχοντας ως έδρα το Π.Ι.Λογγάστρας.

Το 2003 υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό σαν Έφεδρος Αξιωματικός Ιατρός. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπηρέτησε ένα χρόνο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και ένα χρόνο στη Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου.

Ειδικεύθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας συμμετείχε σε πολύ μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων (>500 χειρουργεία σαν πρώτος χειρουργός και >3500 χειρουργεία σαν πρώτος βοηθός). Εξειδικεύτηκε στο τμήμα απεικόνισης και διάγνωσης παθήσεων της ωχράς κηλίδας και του αμφιβληστροειδούς (Medical Retina), στην Οπτικής Τομογραφία Συνοχής (OCT) και στην αγγειογραφική μελέτη του οφθαλμού (φλουοροαγγειογραφία, αγγειογραφία με ινδοκυανίνη, αυτοφθορισμός).

Στο τέλος της ειδικότητας, μετέβη στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Harvard της Βοστώνης, για περαιτέρω μετεκπαίδευση στον αμφιβληστροειδή και τις παθήσεις της ωχράς κηλίδας, στο τμήμα αμφιβληστροειδούς (Medical Retina) του Mass Eye and Ear Infirmary.

Έχει ενεργό συμμετοχή σε πολλά Οφθαλμολογικά Συνέδρια, ελληνικά και διεθνή και είναι μέλος στις παρακάτω επιστημονικές Εταιρείες:

  • Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς
  • Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής
  • Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία
  • Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας
  • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής.
  • EuRetina – Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αμφιβληστροειδούς

Συμμετοχές σε συνέδρια