Ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας των ιατρείων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος "γέφυρα ασφαλείας". Η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

"Γέφυρα ασφαλείας" στα ιατρεία

Μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «γέφυρα ασφαλείας», από τη Δευτέρα 4 Μαΐου τα ιατρεία του οφθαλμιάτρου Απόστολου Μανιατέα (Οφθαλμολογικό κέντρο EyeDiagnosis στο Χαλάνδρι & Οφθαλμολογικό Ιατρείο Βάρης) θα λειτουργήσουν με τις εξής προφυλάξεις:

  • Θα δέχονται ασθενείς μόνο κατόπιν ραντεβού και τηλεφωνικής επικοινωνίας. Τα ραντεβού θα προγραμματίζονται αραιά, ώστε να μην υπάρχει συμφόρηση. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η προσέλευση τη σωστή ώρα (ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα).
  • Όλοι οι ασθενείς πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα. Θα πρέπει να προσέρχονται στο ιατρείο φορώντας μάσκα, την οποία θα διατηρούν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο του ιατρείου.
  • Με την προσέλευση στο ιατρείο, σας δίνουμε αντισηπτικό χεριών, πριν ακουμπήσετε οτιδήποτε στο χώρο του ιατρείου (εάν φοράτε γάντια θα πρέπει να τα αφαιρέσετε). Μετά τη χρήση αντισηπτικού μπορείτε να φορέσετε, αν το επιθυμείτε, καθαρά γάντια.
  • Πριν αποχωρήσετε θα πρέπει να κάνετε ξανά χρήση αντισηπτικού.
  • Κάθε ασθενής πρέπει να προσέρχεται χωρίς συνοδό, ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός στο χώρο αναμονής (με εξαίρεση ανήλικα παιδιά και άτομα που χρήζουν βοήθειας, τα οποία μπορούν να προσέρχονται με ένα συνοδό). Είναι υποχρέωση όλων η διατήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου στο χώρο αναμονής του ιατρείου.

Παρακαλούμε θερμά να μην προσέρχεστε στο ιατρείο:
  • Αν έχετε συμπτώματα όπως πυρετός, πονόλαιμος, βήχας, ρινική καταρροή, κακουχία, μυαλγίες, δύσπνοια, διαταραχές γεύσης και όσφρησης, κοιλιακό άλγος, εσείς ή κάποιο άτομο με το οποίο συμβιώνετε.
  • Αν έχετε έρθει πρόσφατα (<14 ημέρες) από το εξωτερικό
  • Αν έχετε έρθει σε επαφή ή νοσηλεύετε εντός της οικείας σας άτομο με Covid-19
Η αυστηρή τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για τη μείωση διασποράς του ιού.

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των ασθενών μας και του προσωπικού μας και παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και τα νεότερα δεδομένα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Απόστολος Μανιατέας

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Ασπιδα ιου Facebook Post 940x788 px

5 Οφθαλμικές παθήσεις που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο

Κάποιες από τις οφθαλμικές παθήσεις που σχετίζονται με τον ήλιο μπορούν να αντιμετωπιστούν, ανακουφίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούν. Ωστόσο, υπάρχουν καταστάσεις που δεν είναι αναστρέψιμες.

Περισσότερα »