Προς όλους τους ασθενείς μας, τους φίλους και τους συμπολίτες μας:

Καθώς αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη απειλή για την παγκόσμια υγεία, καλούμαστε όλοι να σταθούμε με ψυχραιμία αλλά και ευθύνη, αισιοδοξία αλλά και προγραμματισμό και οργάνωση για να μειώσουμε τις συνέπειες της πανδημίας και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την περιπέτεια. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε από την Πέμπτη 12/3/2020 να λειτουργήσουμε τα ιατρεία μας (Οφθαλμολογικό Ιατρείο Βάρης – Οφθαλμολογικό Κέντρο EyeDiagnosis στο Χαλάνδρι) εξυπηρετώντας μόνο τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ περιστατικά, χειρουργημένους ασθενείς καθώς και χρόνια περιστατικά που δεν επιδέχονται καμίας αναβολής. Τακτικές επανεξετάσεις ρουτίνας, check ups, χρόνια οφθαλμολογικά περιστατικά που δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης αναβάλλονται για 15 μέρες. Στόχος είναι να μειωθεί η συγκέντρωση ατόμων στα ιατρεία και να προσφέρουμε μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ασθενείς μας, το προσωπικό μας, τις οικογένειες όλων μας χωρίς να στερούμε την ιατρική υποστήριξή μας σε αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη. Είναι απαραίτητο την περίοδο αυτή να συνεργαστούμε όλοι αρμονικά, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και συμβάλλοντας ατομικά και συλλογικά στον περιορισμό της εξάπλωσης και των ευρύτερων συνεπειών της πανδημίας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε απαραίτητη διευκρίνηση και οδηγία.

Απόστολος Μανιατέας – Χειρουργός Οφθαλμίατρος

5 Οφθαλμικές παθήσεις που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο

Κάποιες από τις οφθαλμικές παθήσεις που σχετίζονται με τον ήλιο μπορούν να αντιμετωπιστούν, ανακουφίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούν. Ωστόσο, υπάρχουν καταστάσεις που δεν είναι αναστρέψιμες.

Περισσότερα »